Annons
X
Annons
X

Norskt bolag del i Mastercards nya kort

Norska Idex flexibla fingeravtrycksensor kommer att utgöra en del av Mastercards nästa generation av biometriska kort.

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande på fredagen.

Av Direkt

Idex säger sig se ett stort intresse och stor efterfrågan från banker och myndigheter som vill använda Mastercards biometrikort, där Idex är inkluderade för utbetalningar av välfärdstjänster.

Det uppger kommunikationschef Charlotte Knudsen för TDN Finans, sedan samarbetet med Mastercard blivit offentligjort.

"Vi tror det ligger en väldigt stor potential i det som kallas 'financial inclusion'. Det vill säga att korten används för överföringar av transfereringar, säger Charlotte Knudsen.

Annons
X

Hon framhäver också att sådana offentliga program tar längre tid att rulla ut än vad fallet är till exempel för kreditkort till en bank.

"Att rulla ut ett program till folk i ett land som får överfört transfereringar i form av ett kort med fingeravtryck har en väldigt stor potential, men tar längre tid att rulla ut. Detta tror Mastercard har stor potential, eftersom det kommer att omfatta enormt många människor", säger Charlotte Knudsen vidare.

Idex planerar att hålla en presskonferens nästa onsdag och kommer då att säga mer om planer och program.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Charlotte Knudsen säger att de har haft två mycket positiva kundtester med Absa och Pick n Pay i Sydafrika, och att ytterligare tester är på väg. Hon står fast vid att korten kommer ut på marknaden mot slutet av 2017. Men det är svårt att säga i vilka länder korten först kommer att rullas ut i.

  "Det kommer att vara specifika program som är knutna till Mastercards kunder. Mastercard rullar inte ut i ett land i taget, men det blir avtal där Mastercard till exempel blir eniga med Absa om användning av korten", säger kommunikationschefen till TDN Finans.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X