Annons
X
Annons
X

Norske Henriksen först i Risberg

Norrmannen Thomas Henriksen var snabbast till tidskontrollen i Risberg, efter 35 kilometers åkning i Vasaloppet. Några kilometer innan Risberg ökades farten rejält i täten och flera av de mer namnkunniga åkarna var med och satte upp farten, bland annat Jerry Ahrlin och Daniel Tynell.

Av TT
(uppdaterad)

Några kilometer innan tidskontrollen i Mångsbodarna kom den första lilla utbrytningen i årets Vasalopp. Engelsmannen Andrew Musgrave satte full fart och fick med sig Anders Palmér och en av förhandsfavoriterna Stanislav Rezac. Palmér var den som tog spurtpriset, värt 5 000 kronor. Den stora huvudklungan fanns tiotalet efter tättrion.

Tätgruppen i Vasaloppet har passerat den första officiella vätskekontrollen i Smågan, efter elva av de 90 kilometerna som ska avverkas. Först till Smågan var Victor Gustafsson som kunde inkassera 5 000 kronor i spurtpris.

Alla favoriter fanns med i tätgruppen, bland dessa Daniel Tynell. Tynell är den ende av förhandsfavoriterna som valt att åka utan fästvalla.

Annons
X

Starten för den 88:e upplagan av Vasaloppet avlöpte utan några större missöden.

Vid startplatsen var temperaturen lite drygt minus tio grader, och strålande sol. När elitåkarna väntas till målet i Mora vid lunchtid kommer det att vara någon plusgrad. Spåren är hårda och förutsättningarna för en mycket snabb segertid är goda. Några större vallaproblem ska det inte vara, det är klisterföre.

Mora TT

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X