Annons

Löfven tror på en hård kamp om väljarna

Jonas Gahr Støre, ordförande för norska Arbeiderpartiet, och Stefan Löfven vid socialdemokraternas valspurt på Sergels Torg.
Jonas Gahr Støre, ordförande för norska Arbeiderpartiet, och Stefan Löfven vid socialdemokraternas valspurt på Sergels Torg. Foto: Jessica Gow/TT

Statsminister Stefan Löfven vill inte ta ut något resultat i förskott i valrysaren, läget mellan blocken är jämnt.

– Det är hårt, det är ingen tvekan om det, säger Löfven men hoppas på konstruktiva samtal de närmaste veckorna mellan sju riksdagspartier.

Under strecket
TT
Publicerad

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven tar sig för pannan i värmen och valspurten på Trädgårdstorget i Linköping.

Foto: Anders Wiklund/TTBild 1 av 2

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven vid partiets valstuga på på Trädgårdstorget i Linköping.

Foto: Anders Wiklund/TTBild 2 av 2

– Man ska ha en hård valrörelse, i sak, men när väljarna har sagt sitt ser vi fördelningen av mandat i riksdagen och då är det vårt ansvar att ta hand om det och se till att Sverige kan styras, säger Löfven till journalister vid Socialdemokraternas valstuga på Trädgårdstorget i Linköping.

Dit har han tagit sig från ett tal i Stockholm. I Linköping väntar avslutningsduellen mellan honom och Moderatledaren och statsministerkandidaten Ulf Kristersson. Argumenten är dragna otaliga gånger om och nu är det bara väljarnas dom kvar i ett val där Socialdemokraterna, och Moderaterna, ser ut att backa ordentligt.

Annons
Annons
Annons