Norsk kedja hoppas på bra affär när JC krisar

Nedläggningen av JC-butiker kan bli norskt klipp. För Dressmanns ägare, norska Varnergruppen, kan försäljningen av attraktiva affärslägen innebära en möjlighet att hårdlansera en av de nyare klädkedjorna, enligt Dagens Nyheter.

Under strecket
Publicerad
ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Annons

JC har länge varit ett tungt lass att bära för dess ägare, börsnoterade Retail And Brands (RNB). När koncernen presenterade sin senaste kvartalsrapport i sluten av juni i år fick JC skulden för mer än hela förlusten på 30 miljoner kronor. Mindre än två månader tidigare hade RNB meddelat att den tidigare vd:n för JC, Marthyn Inghamn, fick sparken med omedelbar verkan. Han ansågs inte vara rätt man för att få JC på fötter med en än tydligare inriktning på jeans.

RNB har öppnat upp för möjligheten att sälja JC, men hittills har ingen köpare viftat med sitt intresse. I stället har ägaren tagit beslut att lägga ned butiker. Totalt ska 23 JC-butiker läggas ned, varav drygt hälften i Sverige. JC lämnar bland annat attraktiva affärslägen i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Borlänge. Karlstad och Visby lämnas helt utan JC-butik.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons