Huaweichefen ser ljus framtid i kampen mot Ericsson

Kenneth Fredriksen.
Kenneth Fredriksen. Foto: Claudio Bresciani/TT

När Huawei nyligen utsåg en ny chef för Norden och delar av Europa blev det första gången en så hög befattning inte gick till en kines. Valet föll dock inte på någon från den svenska eller finländska telekomindustrin. Det är numera norrmannen Kenneth Fredriksen som basar för Ericssons huvudkonkurrent i Nordeuropa.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

– Det är så klart glädjande att bolaget visar mig en sådan stor tillit, men att det inte blev en kines indikerar också att Huawei anser att den svenska marknaden är särskilt viktig. Sverige var det första landet som Huawei etablerade sig i utanför Kina för 16 år sedan, säger han i en intervju med TT och påminner också om att bolaget lagt en försvarlig del av forskning och utveckling här.

Huawei tävlar med Ericsson och Nokia på alla marknader. De båda nordiska konkurrenterna har just nu uppenbart svårt att få fart på sina mobilnätsaffärer, vilket blev mycket tydligt i den senaste kvartalsrapporten. Nokia gladde inte marknaden, främst på grund av en dyster framtidsprognos och Ericssons aktie störtdök och som ett resultat har nu vd:n Hans Vestberg börjat ifrågasättas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons