Annons

Norsk favorit tog bergsäkert guld

Under strecket
Publicerad

17-årig britt på väg att skriva historia
boxning Nu är den brittiske 17-åringen Amir Khan bara en match från att bli historisk. Igår kväll blev han klar för lättviktsfinal genom att besegra Serik Yeluolov från Kazakstan på poäng. Khan började nervöst men efter de två första ronderna fick han igång sina blixtarnde kombinationer och det snabba fotarbetetet.
I finalen får Amir Khan möta kubanen Mario Kindelan. svd
Tårgas mot OS-demontranter
allmänt På fredagskvällen demonstrerade ett tusental greker mot USA:s utrikesminister Colin Powells planerade ankomst.
Polisen satte in tårgas för att skingra demonstranterna.
Oroligheterna bröt ut när protestmarschen hade nått fram till det grekiska parlamentet, och ville fortsätta mot den amerikanska ambassaden. Mindre bråk utbröt, bland annat kastades sten mot tv-team. tt
Mountainbike De är inte många - men de gör vad de ska.
Norges OS-favoriter fortsätter att leverera guld i Aten.
Senast i raden: mountainbikecyklisten Gunn-Rita Dahle som utklassade konkurrenterna
på banan i Parnitha på fredagen.

– Jag har aldrig tidigare tordats säga att jag är bäst i världen. Men det gör jag nu, sade 31-åringen till NTB efter målgång.
Dahle har inte blivit besegrad i någon internationell tävling under årets säsong, och var på förhand en av de olympiska spelens största guldfavoriter i sin gren. Precis som e-jolleseglaren Siren Sundby, roddaren Olaf Tufte och kanotisten Eirik Verås Larsen, som också har motsvarat förväntningarna och vunnit norska guld i Aten.
Dahle var i mål 59 sekunder före Marie-Helene Premont från Kanada. Svenska Maria Östergren slutade på 20:e plats, slagen med knappt 20 minuter. tt

Annons
Annons
Annons