Norrmännen uppmanas köpa kött på andra sidan gränsen

Under strecket
Publicerad
Annons

OSLO Som om inte den norska gränshandeln i Sverige var stor nog: I går uppmanade fremskrittpartiet alla norrmän att köpa julmaten på den andra sidan gränsen. Orsaken är en längre tids avslöjanden av det norska livsmedelsverket, som hittat både två och tre år gammalt kött i butikernas frysar.
Det är framförallt butikskedjan Meny som visar sig bryta mot reglerna för när köttet bör kastas. Fem olika butiker har fått hård kritik. I vissa fall har inspektörerna tagit butikspersonalen på bar gärning när de malt flera år gammalt kött som tinats - för att sälja det som färsk köttfärs.

– Jag har själv handlat i Sverige i många år och uppmanar alla att göra samma sak. Där får du kvalitetsvaror, säger Øystein Hedstrøm, som är fremskrittspartiets jordbrukspolitiker.
Hans kollega i stortinget, socialpolitikern John Alvheim, var mer tveksam. Efter att ha undersökt vad det svenska Livsmedelsverket har att säga om butikerna längs gränsen till Norge, har emellertid även han blivit frälst på det svenska fläsket. Trots
täta kontroller har de svenska inspektörerna inte funnit något att kritisera.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons