Norrdans kan tvingas flytta från Härnösand

Politiker hotar att flytta danskompaniet Norrdans från Härnösand. Orsaken är kritik från såväl Arbetsmiljöinspektionen som revisorer. Skattemyndigheten utreder chefens ersättning, och hennes kopplingar till new age-rörelsen har skapat en förtroendekris.

Under strecket
Publicerad
Annons

Norrdans gästar Dansens hus i Stockholm under mars med föreställningen ”I”m a good cook. Spaghetti anybody?” Foto/montage: Ivar Sviestins
Norrdans har funnits i Härnösand sedan 1995 men dansgruppen har ingen fast scen, utan turnerar. Bakgrunden till flyttplanerna är att arbetsmiljön i Norrdans lokaler inte är tillräckligt bra, enligt skyddsombud och Arbetsmiljöinspektionen.
Härnösands kommun, som står för gruppens hyra, anser sig inte ha råd med den upprustning som landstinget kräver och därför hotar nu den socialdemokratiska ordföranden i landstinget Västernorrlands kulturdelegation, Kerstin Nygren, att flytta gruppens säte.

– Vi har tvingats tackat nej till landstingets krav. Norrdans är viktigt för stadens profil. Det är beklagligt om de flyttar, men vi har ont om pengar, säger Härnösands socialdemokratiska kommunalråd Sigbritt Ahl.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons