Annons

Norlie & KKV: "Vi är en emotionell storm"

Berättelser om kärleken – den där smutsiga, olyckliga, bitterljuva känslan, till tonerna av popinfluerad hiphop, har tagit Norlie & KKV till strömningstoppen i Sverige.

– Vi har lyckats nå de här ensliga pojkrummen, säger Sonny "Norlie" Fahlberg.

Under strecket
Sofia Sundström / TT
Publicerad

Norlie & KKV sjunger ofta om olycklig kärlek. "Jag hoppas att vi kan vara med och förändra normen för hur människor ser på känslor, att det är okej att känna känslor och framför allt prata om dem", säger Sonny "Norlie" Fahlberg.

Foto: Magnus Andersson/TTBild 1 av 4

Norlie & KKV släpper sitt tredje album "Se på oss". "Att göra den här plattan har varit som en utvecklingsprocess. I början av plattan är man tillbaka i en tonårsfrustration, och i slutet har man kommit till insikt om många saker, säger Sonny Fahlberg.

Foto: Magnus Andersson/TTBild 2 av 4

Norlie och KKV släpper sitt tredje album "Se på oss". Samma dag spelar de på Lollapalooza.

Foto: Magnus Andersson/TTBild 3 av 4

Pop-duon Norlie & KKV.

Foto: Magnus Andersson/TTBild 4 av 4

De kallar sig för den första generationens "community kids". Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag stötte på varandra under en utekväll i Stockholm för mer än tio år sedan, men före dess hade de kommunicerat på ett internetforum för svensk hiphopmusik, under användarnamnen Norlie och KKV.

Genom åren har de kommit att bli några av Sveriges mest strömmade artister, med hits som "Ingen annan rör mig som du", "Tröjan du hatar" och "Mer för varandra". Nu släpper de sitt tredje och mest genomplanerade album hittills, "Se på oss".

Annons
Annons
Annons