Nordström får utforma Armory show

Under strecket
Publicerad
Annons

Den amerikanska konstvärldens intresse för Jockum Nordström har under de senaste åren växt sig allt starkare. Museum of Modern Art i New York är bara en av de institutioner eller samlare som ställt sig i kö för att införliva några av hans teckningar och collage i sina samlingar. I vintras kunde han ses på David Zwirners galleri i Chelsea och nyligen på The Armory show där visade han en svit nya teckningar.
Redan före årets upplaga av den prestigefyllda konstmässan fick Jockum Nordström en förfrågan om att utforma hela det grafiska programmet till The Armory show 2005. Uppdraget innebär gestaltning av allt från affischer, vernissagekort till katalogomslag.
Under de tre åren som mässan bjudit in en konstnär att göra den grafiska formen har uppdraget hittills gått till amerikaner. I år Lisa Ruyter, 2003 Barnaby Furnas och 2002 Karen Kilimnik.
Jockum Nordström tror själv att han blivit utvald på grund av att beställarna känner till att han tidigare arbetat med både böcker och tidningar och att hans
teckningar fungerar extra bra i sammanhanget.

– Jag brukar lämna mer än som behövs så att de kan välja. Förutom ett antal sidor i katalogen så ska jag även skriva en text, som ett brev i katalogen.
Nu i april skickar han de första bilderna till New York berättar han, som för stunden arbetar inför sin kommande utställning i höst på Galleri Magnus Karlsson, Stockholm. Samtidigt är han aktuell på Liljevalchs utställning ”I linje svensk teckning under 100 år”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons