Annons

Sydkorea och Sverige möts i Saltsjöbaden

Sydkoreas president Moon Jae-in och statsminister Stefan Löfven (S) träffades på Grand hotel i Saltsjöbaden på lördagsmorgonen. De båda ledarna diskuterade allt från Nordkorea till välfärd.
Sydkoreas president Moon Jae-in och statsminister Stefan Löfven (S) träffades på Grand hotel i Saltsjöbaden på lördagsmorgonen. De båda ledarna diskuterade allt från Nordkorea till välfärd. Foto: Sören Andersson/TT

Ett uppenbart ämne, och ett mer otippat, var i fokus när Sydkoreas president Moon Jae-In besökte Saltsjöbaden i Nacka utanför Stockholm på lördagen.

– Sverige är en vän till Sydkorea, sade Moon.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Sydkoreas president Moon Jae-in och hans delegation har mött statsminister Stefan Löfven och delar av den svenska regeringen på Grand hotel i Saltsjöbaden. Sydkoreas president är på ett två dagar långt statsbesök i Sverige.

Foto: Sören Andersson/TT Bild 1 av 3

Sydkoreas president Moon Jae-in och statsminister Stefan Löfven (S) anländer till Grand hotel i Saltsjöbaden för samtal. Sydkoreas president är på ett två dagar långt statsbesök i Sverige.

Foto: Sören Andersson/TT Bild 2 av 3

Sydkoreas president Moon Jae-In är på Norden-turné och anlände till Sverige i går för ett två dagar långt statsbesök.

Foto: Henrik Montgomery/TT Bild 3 av 3

Statsminister Stefan Löfven (S) tog emot Sydkoreas president Moon Jae-In i ett soldränkt Saltsjöbaden under lördagsförmiddagen. Efter ett kortare samtal i hotellträdgården fortsatte de båda att ledarna diskutera bakom stängda dörrar innan de höll en gemensam presskonferens.

Presidenten, som är på en kortare Norden-turné, inledde presskonferensen med att hälsa "god morgon" och fortsatte därefter med att berömma Sverige och den svenska välfärdsmodellen.

Annons
Annons
Annons