Nordkorea får spela utan publik

VM-kvalmatchen mellan Nordkorea och Japan den 8 juni som skulle ha spelats i Pyongyang, kommer att spelas på neutral plan inför tomma läktare. Det beslutade det internationella fotbollsförbundet, Fifa, på fredagen, med anledning av supportrarnas uppträdande i samband med Nordkoreas VM-kvalmatch mot Iran den 30 mars. Nordkorea förlorade då med 0-2 på hemmaplan och de besvikna supportrarna slängde in flaskor, stolar och andra föremål på planen och gav sig även på domaren. Efteråt attackerade de den iranska spelarbussen, och kravallpolis fick gripa in. Det nordkoreanska fotbollsförbundet får dessutom böta motsvarande cirka 120 000 kronor.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Även det iranska fotbollsförbundet straffades av Fifa för supporterbråk i samband med matchen mot Japan den 26 mars. Förbundet får böta cirka 180 000 kronor och returmötet med Nordkorea i Iran den 3 juni måste spelas på en arena med max 50 000 åskådare.

Georgien måste också spela sina två kommande matcher inför tomma läktare, mot Ukraina den 3 september, och Kazakstan den 8 oktober. Det efter supporterbråk i samband med matcherna mot Grekland och Turkiet i mars.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons