X
Annons
X

Nordiska smaker

Nej, det går inte att få citron till tartaren på grönländsk myskoxe som serveras på Noma. Det går för övrigt inte heller att få bestick till denna mörkröda blodfyllda läckerbit, täckt av harsyra från skogen och serverad med enbärsgranulat och en grön emulsion på dragon.

Noma är den enda restaurangen i Danmark som har två Michelinstjärnor. Lokala smaker förvandlas till kulinariska mästerverk. Till vänster krabbkött och sparris inrullad i höaska. Till höger rädisor.
Noma är den enda restaurangen i Danmark som har två Michelinstjärnor. Lokala smaker förvandlas till kulinariska mästerverk. Till vänster krabbkött och sparris inrullad i höaska. Till höger rädisor. Foto: JUREK HOLZER

– René tycker att man ska känna vad man äter, förklarar hovmästaren.

Noma är den enda restaurangen i Danmark som har två Michelinstjärnor. Lokala smaker förvandlas till kulinariska mästerverk. Till vänster krabbkött och sparris inrullad i höaska. Till höger rädisor.

Foto: JUREK HOLZER Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X