Nordiska smaker

Nej, det går inte att få citron till tartaren på grönländsk myskoxe som serveras på Noma. Det går för övrigt inte heller att få bestick till denna mörkröda blodfyllda läckerbit, täckt av harsyra från skogen och serverad med enbärsgranulat och en grön emulsion på dragon.

Under strecket
Publicerad
Noma är den enda restaurangen i Danmark som har två Michelinstjärnor. Lokala smaker förvandlas till kulinariska mästerverk. Till vänster krabbkött och sparris inrullad i höaska. Till höger rädisor.

Noma är den enda restaurangen i Danmark som har två Michelinstjärnor. Lokala smaker förvandlas till kulinariska mästerverk. Till vänster krabbkött och sparris inrullad i höaska. Till höger rädisor.

Foto: JUREK HOLZER
Annons

– René tycker att man ska känna vad man äter, förklarar hovmästaren.

Och visst. Vi känner nästan smaken av torkat hö och grönländsk lav och mossa som detta urdjur har betat.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons