Annons

Norden ska leda grön men svår omställning

De nordiska statsministrarna bekänner sin tro på att länderna i Norden är som gjorda för att leda världen i den gröna omställningen.

– Våra länder har världsrekord i omställning, sade statsminister Stefan Löfven (S) vid Nordiska rådets session i Stockholm.

Under strecket
Lars Larsson / TT
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) och hans nordiska kollegor anser att Norden ska gå före i världen och visa hur en grön omställning av samhället ska ske

Foto: Fredrik Sandberg/TTBild 1 av 2

Norges statsminister Erna Solberg säger att klimatomställningen av samhället kommer att kräva mer en vilja, även stora förändringar i vardagen.

Foto: Fredrik Sandberg/TTBild 2 av 2

Hans borgerliga kollega från Norge, Erna Solberg, sa att det inte går att ta ett steg tillbaka, det är inte business as usual om man vill klara klimatomställningen. Men hon varnade för att tro att det blir lätt.

– Vi måste ställa om på ett sätt som gör att vi får folket med oss. De som tror att det bara handlar om vilja att göra drastiska minskningar av klimatutsläppen har fel, det handlar om stora förändringar för näringslivet och i folks vardag, sade Solberg.

Annons
Annons
Annons