Nordeas mäklare sitter trångt till

Under strecket
Publicerad
Annons

Nordea meddelade på torsdagen att ytterligare 55 anställda skall lämna Nordea Investment Management. Det handlar om förvaltare och analytiker på fondsidan. Ett 20-tal finns i Stockholm.
En del kommer dock att gå över till andra verksamheter inom Nordea. När Nordea Securities har minskat med 160 personer under fjärde kvartalet har det varit andra bullar. Verksamheten i London och New York stängdes med omedelbar verkan.

Samma anglosaxiska metoder tillämpade Danske Bank i Stockholm när den i slutet av november lade ner sin dyrbart hopsamlade svenska investmentbank. Högavlönade analytiker blev utan arbete.
Carnegie skall krympa kostymen med 80 personer medan SEB har tagit bort 235 tjänster från kapitalförvaltning och aktiehandel.
Fusionen mellan Matteus och Nordiska, som omedelbart följdes av sammanslagningen med Aragon, har rationaliserat bort 350 tjänster. En som fick gå i den senaste tumultartade vändan - det förekom samtidigt en akut maktkamp inom den lilla banken - var finansanalytikern Peter
Malmqvist.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons