Nordea till offensiv i små butiker

Nordea hårdsatsar för att slå sina konkurrenter. Nu erbjuds de små och medelstora butiker som övergår till den nya säkerhetsstandarden både lägre avgifter och gratis terminaler.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det blir billigare för de små butikerna i landet som tillåter kortköp. Men bara om terminalen kommer från Nordea och butikerna använder den nya säkerhetsstadard som finns. Det är föreningen Butikerna som företräder 3 000 av landets cirka 50 000 butiker med färre än tio anställda, som har inlett ett samarbete med Nordea för att få ner priserna för butiksägarna. Föreningen står nu för de nya terminalerna.

– Kortavgifterna är ett kärt samtalsämne som alla skäller på. Och kort- och kreditavgifterna är en dryg avgift för butikerna. Beroende på butik och köpstruktur kan butikerna spara upp till 40 000 kronor. Men det är ju inte så att vi tror att vi får 50 000 nya medlemmar nu, säger Bengt Hedlund, vd för organisationen Butikerna.
Korttransaktionerna gäller för alla bankkunder, även kunder som har andra bankkort, men butikerna måste ha Nordea som inlösenbank.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons