Annons

Lars Adaktusson: Nödvändigt förlänga sanktionerna mot Putin

Vänsterstyrda Grekland i ohelig allians med länder som Ungern och Frankrike har under våren verkat för ett hävande av sanktionerna, skriver Lars Adaktusson och Vasyl Gatsko.
Vänsterstyrda Grekland i ohelig allians med länder som Ungern och Frankrike har under våren verkat för ett hävande av sanktionerna, skriver Lars Adaktusson och Vasyl Gatsko. Foto: Alexander Zemlianichenko / TT NYHETSBYRÅN

Idag fattas beslut i Bryssel om att förlänga sanktionerna mot Putin. Sanktionspolitiken har väsentligt höjt priset på den ryska krigföringen mot Ukraina och en förlängning är nödvändig, skriver Lars Adaktusson och Vasyl Gatsko

Publicerad

Mycket står på spel när EU:s ministerråd träffas för att ta ställning till frågan om fortsatta sanktioner mot Ryssland. Sanktionerna, som löper ut i juli, tillkom som en reaktion mot de ryska brotten mot folkrätten och Europas säkerhetsordning, samt för att värna Ukrainas territoriella integritet.

Införda sanktioner ska bedömas utifrån dess långsiktiga effekter och vi kan idag konstatera att det kriminella ryska agerandet i sak än så länge inte har förändrats. Den olagliga annekteringen av Krimhalvön kvarstår och två regioner i östra Ukraina kontrolleras de facto av president Putin och hans regim.

Annons
Annons
Annons
Annons