Annons

Nödvändig förnyelse kräver partiledardebatt

Det är dags för Centerpartiet att ta nästa steg på vägen mot att bli ett modernt parti med svar på framtidens utmaningar. För det krävs en ny partiledare som kan säkra att de gröna liberala krafterna stärks framför de nationalistiska, konservativa och socialistiska, skriver Niels Paarup-Petersen (C).

Under strecket
Publicerad

Maud Olofsson har varit en av de viktigaste politiska figurerna i Centerpartiets historia och i svensk politik överhuvudtaget de senaste årtiondena. Hon har reformerat Centerpartiet och varit avgörande i skapandet av alliansen. Mycket tack vara Maud Olofsson har vi fått uppleva ett historiskt återval av en regering utan Socialdemokrater.

Och kanske mest prisvärda av allt tycker jag att hon har haft modet att vara en röst för nödvändiga reformer av svenska välfärden i motsats till andra partier med mer fokus på att få makt än att säkra välfärden för framtiden. Och hon har vågat stå upp för alla människors lika värde. Både mot dagens nationalism i Sverigedemokraterna och när stort sett hela riksdagen ville stänga Sveriges gränser för de nya EU-medlemmarna från Central- och Östeuropa.

Annons
Annons
Annons