Annons

Nödropet från Idlib: "Vi kan inte fly mer"

Den syriske läraren och aktivisten Abdulkafi Alhamdo tillsammans med dottern Lamar, i staden Atarib mellan Aleppo och Idlib i januari 2018. I handen håller han en lapp som uppmanar till solidaritet med oppositionsfästet Idlib, där det just nu pågår en omfattande regeringsoffensiv.
Den syriske läraren och aktivisten Abdulkafi Alhamdo tillsammans med dottern Lamar, i staden Atarib mellan Aleppo och Idlib i januari 2018. I handen håller han en lapp som uppmanar till solidaritet med oppositionsfästet Idlib, där det just nu pågår en omfattande regeringsoffensiv. Foto: Privat/TT

I skuggan av Afrin fortsätter bomberna att falla över Idlibprovinsen. Omkring hälften av de 2,6 miljoner människor som befinner sig där har redan flytt undan strider på andra håll i Syrien.

– Härifrån finns ingenstans att ta vägen, säger Abdulkafi Alhamdo till TT.

Under strecket
TT
Publicerad

Den syriske läraren och aktivisten Abdulkafi Alhamdo tillsammans med dottern Lamar, efter det att familjen lämnat östra Aleppo i december 2016 och tagit sig till landsbygden utanför staden. Bilden är från 2017.

Foto: Privat/TTBild 1 av 3

Den syriske läraren och aktivisten Abdulkafi Alhamdo tillsammans med dottern Lamar under belägringen av östra Aleppo under senhösten och vintern 2016.

Foto: Privat/TTBild 2 av 3

Hjälparbete pågår efter en flygattack i de södra delarna av Idlib i början av januari.

Foto: Edlib Media Center/AP/TTBild 3 av 3

Desperationen växer i den sista provins som kontrolleras av den väpnade oppositionen i Syrien. Skräckslagna civila rör sig från plats till plats för att undkomma regimsidans offensiv, som inleddes i slutet av förra året.

I Atarib, på gränsen mellan Aleppo och Idlib, gick aktivisten och läraren Abdulkafi Alhamdo nyligen ut på gatan och på bara tio minuter räknade han till 200 fordon fulla med människor på flykt från andra områden.

Annons
Annons
Annons