Annons

Beskedet: Nobelcenter ska byggas vid Slussen

Nobelcenter med utsikt mot Stockholms ström ska byggas framför det så kallade Glashuset vid Slussen.
Nobelcenter med utsikt mot Stockholms ström ska byggas framför det så kallade Glashuset vid Slussen. Foto: Bertil Ericson/TT

Efter flera års förseningar står det klart: Nobelcenter kommer att uppföras vid Slussen.

– Tillgängligheten blir bättre än på Blasieholmen, säger Lars Heikensten, Nobelstiftelsens vd.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Nobelstiftelsens vd Lars Heikensten står ungefär på den plats på kartan där det nya Nobelcenter ska stå.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Utsikt över strömmens vatten, på första parkett vid Stadsgården. Där ska det nya Nobelcentret byggas.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Och en nystart efter vad som hänt, säger Lars Heikensten och syftar på debaclet på Blasieholmen.

Annons
Annons
Annons