Annons

”Nobel Center får inte förhalas mer”

Nobel Center har kritiker men också många anhäng­are. Det jag vänder mig mot är att rättssystemet missbrukas, att människor vilseleds och att ett angeläget projekt för Stockholm och Sverige medvetet förhalas, skriver Lars Anell, medlem av styrelsen för Nobelhuset AB.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Stockholmarna får en ny park, promenadstråk längs vatten och mer båt­trafik, skriver Lars Anell.

Foto: © David Chipperfield Architects

Lars Anell

Foto: Privat

Stockholmarna får en ny park, promenadstråk längs vatten och mer båt­trafik, skriver Lars Anell.

Foto: © David Chipperfield Architects
Stockholmarna får en ny park, promenadstråk längs vatten och mer båt­trafik, skriver Lars Anell.
Stockholmarna får en ny park, promenadstråk längs vatten och mer båt­trafik, skriver Lars Anell. Foto: © David Chipperfield Architects

Nu är vi nära målet att skapa en ­publik, vetenskaplig, pedagogisk och kulturell arena för Nobelpriset på en av Stockholms mest centrala och vackraste platser. Minst 80 procent av huset blir publikt och tillgängligt för besökare. Stockholm får en ny byggnad av hög arkitektonisk kvalitet. Och stockholmarna får en ny park, promenadstråk längs vatten och mer båttrafik. Men hur lång tid till ska det ta innan spaden kommer i marken?

Annons
Annons
Annons