Annons

Noam dog i bilen från Jerusalem

Snart tre års blodig intifada har skördat mer än 2 400 människoliv på den palestinska sidan och drygt 800 på den israeliska. SvD har mött föräldrarna till ett av dödsoffren på den israeliska sidan, sjuåriga Noam Leibovitch som sköts ihjäl i juni inne i själva Israel.

Under strecket
Publicerad

Familjen Galit, Shlomo, Moshe, Shirah och Hilah Leibovitch miste sin dotter och syster Noam för två månader sedan när deras bil besköts av en
palestinsk gärningsman på väg hem från Jerusalem. Yngsta systern Shirah träffades av samma kula som gick genom veka livet på Noam.

Det hände en sen junikväll på motorvägen mellan Jerusalem och Natanya. Familjen Leibovitch, föräldrarna och fyra barn, var på väg hem från Jerusalem, där de firat en kusins bar mitzva.
I minibussens bakre säte sjöng sjuåriga Noam för full hals en sång hon just lärt sig. Uppfylld av dagens upplevelser, omgärdad av sin familj och vaggad av motorljuden slumrade Noam till. En stilla färd hemåt på en säker väg, där höga stängsel och vakttorn skiljer Israel och Västbanken åt, tänkte föräldrarna i framsätet.
Strax efter elva bröts detta lugn av ett häftiget smattrande ljud och ett intensivt gult ljussken.

Annons
Annons
Annons