Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Annons
Foto: Colourbox
Mat & dryck

Njut av kaffe – det är bra för hälsan

Dricker du kaffe? Bra! Ny forskning visar nämligen att kaffe för med sig en lång rad hälsofördelar. Allra bäst är att dricka tre till fyra koppar om dagen – då har du störst chans att uppleva positiva hälsoeffekter, jämfört med dem som inte dricker kaffe.

Så du kan med gott samvete fortsätta med morgonkoppen för att vakna till inför dagens första möte, kaffet efter lunchen när du skvallrar med kollegorna och sedan kvällskoppen omgiven av dina vänner.

Forskningen, där över 200 tidigare studier om kaffets effekt har sammanställts, visar att kaffedrickande går att koppla till bland annat lägre risker för hjärt- och leversjukdom, demens, diabetes och vissa cancerformer.

Två andra forskningsstudier visar också att kaffe kan förlänga livet. Hurra! Studierna, publicerade i Annals of Internal Medicine visar att det ger bäst effekt att dricka minst tre koppar kaffe om dagen.

Styr kaffemaskinen med app

undefined
Foto: De’Longhi

Så bjud hem dina vänner på en fest med riktigt bra kaffe ­­– smaksatt med gott samvete. Och ännu härligare blir det om kaffet smakar riktigt bra.

Servera din kaffedryck direkt från den nya kaffemaskinen Primadonna Elite från det italienska varumärket De’Longhi. På bara några sekunder skapar du ditt unika kaffe, helt efter tycke och smak. Du kan enkelt justera smaken, aromen, temperaturen och mängden kaffe.

Hitta din favorit bland De’Longhis kaffemaskiner här

Det smartaste av allt?

Tack vare den avancerade tekniken kan du nu styra hela processen med De’Longhis tillhörande app. Där kan du också spara dina val så att det blir enkelt att välja dina favoritinställningar igen.

Mjölk med idealisk temperatur

Oavsett om du vill ha en varm kaffedryck eller en iskaffe kan du skapa det tack vare maskinens nya teknologi. Och vill du ha en kaffe med perfekt mjölkskum behöver du inte leta längre. Primadonna Elite har det så kallade LatteCrema-systemet inbyggt som blandar rätt mängd luft, mjölk och ånga för att ge mjukt och kompakt mjölkskum som håller länge. Latte Crema-systemet har automatisk rengöring, vilket gör det lätt att hålla mjölkkannan fräsch och fri från bakterier.

Den dubbla väggen i mjölkkannan har utformats för att bibehålla mjölkens idealiska temperaturen längre. Kannan kan förvaras i kylskåpet för att hålla mjölken färsk när den inte används.

Läs mer om Primadonna Elite här – och se den snygga designen

Annons
X

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen