Annons

Nisse Hallberg: ”Skiter i det sekundära kränkandet”

”Skämtade väldigt mycket om tjocka som ny. Det gör ont i hjärtat nu i efterhand”, säger Nisse Hallberg.
”Skämtade väldigt mycket om tjocka som ny. Det gör ont i hjärtat nu i efterhand”, säger Nisse Hallberg. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Komikern Nisse Hallberg har varit konflikträdd sedan han var barn. Nu övar han på att ha åsikter – exempelvis genom att sprida manshat från scenen. ”Allt som är dåligt är ju i princip mäns fel, de begår brott och brölar.”

Under strecket
Publicerad

”I början hade jag ingen finess eller tajming, var helt enkelt en rätt dålig komiker. Folk blev ledsna, inte kränkta, utan verkligen ledsna, och gick”, säger Nisse Hallberg självkritiskt.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Nisse Hallberg var en av dem som hösten 2015 var på plats i studion för inspelningen av podcasten ”Alla mina kamrater” när komikern K Svensson hotade Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och kritikern Victor Malm i sändning. Hallberg, liksom kollegorna, fick kritik för att inte ha stoppat utbrottet. Själv har han beskrivit det som att ”om man lyssnar kan man höra hur jag nästan backar ut ur rummet”.

– Det var en absurd situation. Jag tror att det finns få personer som hade kunnat hantera det bra. Till exempel, hur många är det som stoppar bråk på stan egentligen?

Annons
Annons
Annons