Annons
X
Annons
X

Kraftigt ras på Shanghaibörsen

Asienbörserna fick en sur start på handelsveckan. Kinas Shanghai- och Shenzhenbörser fortsatte att rasa kraftigt efter att investerarna visat besvikelse över ett kraftlöst G20-möte. Även Hongkong- och Tokyobörserna lyste rött på måndagen.

Kinas skakiga ekonomi
Foto: Ng Han Guan/AP

I Kina gick Shanghais kompositindex under förmiddagshandeln ned till den lägsta nivån på 15 månader, minus 3,6 procent. Samtidigt backade den lokala Shenzhen-index med 4,8 procent. Hongkongs Hang Seng-index tappade 1,4 procent.

Tokyobörsen öppnade uppåt efter positiva japanska industrisiffror. Nikkei 225-index steg i den inledande handeln men tappade därefter fart något, och hade vid lunchtid stigit med 1,0 procent. Topix-index, som är bredare, hade stigit med 0,3 procent.

Det blev inte någon koordinerad ekonomisk stimulansplan vid det G20-möte som avslutades på lördagen i. Trots att Kinas premiärminister talade om en förbättrad samordning och ledamöterna lovade att stärka tillväxten, uteblev besked om nya stimulansåtgärder.

Annons
X

Nissan rusade vid öppning efter besked efter stängning i fredags om att biltillverkaren börjar köpa tillbaka aktier, och steg med 12 procent i den inledande handeln.

Annons
Foto: Ng Han Guan/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X