Annons

”Nilssons påståenden saknar evidens”

”Maria Nilsson påstår att det är oomtvistat att det skett rysk inblandning i presidentvalet 2016 och att detta varit enskilt till Trumps fördel. För detta saknar bevis”, skriver Jens Stilhoff Sörensen.
”Maria Nilsson påstår att det är oomtvistat att det skett rysk inblandning i presidentvalet 2016 och att detta varit enskilt till Trumps fördel. För detta saknar bevis”, skriver Jens Stilhoff Sörensen. Foto: Carolyn Kaster/AP

Den stora faran med Russiagate och politiker som sprider konspirationsteorier utan evidens är dess konsekvenser för global säkerhet, skriver Jens Stilhoff Sörensen i en slutreplik.

Under strecket
Publicerad

Jens Stilhoff Sörensen.

Foto: Pressbild Bild 1 av 1

Maria Nilsson (MN), Liberalerna, upprepar påståenden som saknar evidens och ger en ensidig beskrivning av konflikterna i Ukraina och Syrien. Det är inte konstigt att hon vill kritisera Trump eftersom hans politik hotar den politik hennes parti driver. Däremot är det viktigt att som riksdagsledamot förhålla sig till faktisk evidens. Vi begär detta av läkare eller hantverkare och bör även kräva det av politiker.

Hennes replik mot mig har två delar. Den första handlar om Trump och påstådd rysk hjälp i valet 2016. Den andra handlar om konflikterna i Ukraina och Syrien. Hon har fel avseende båda. Låt oss först skilja på påståenden och fakta, det vill säga för vad vi har empirisk evidens.

Annons
Annons
Annons