Niki & The Dove kommunicerar med pop

Niki & The Dove, sångerskan och producenten Malin Dahlström och producenten Gustaf Karlöf, är aktuella på Sónar Stockholm den 26–27 februari.
Niki & The Dove, sångerskan och producenten Malin Dahlström och producenten Gustaf Karlöf, är aktuella på Sónar Stockholm den 26–27 februari. Foto: Lars Pehrson

Det räckte med en låt för att världen skulle få upp öronen för svenska Niki & The Dove. Fyra år efter ”Dj, ease my mind” är duon dubbelt aktuell. I vår uppträder de på Sónar Stockholm och släpper sitt andra album.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Jag blev kvarhållen på flygplatsen i flera timmar, tulltjänstemännen kunde bara inte förstå att jag fått pengar av staten för att åka och skriva musik. Det var för konstigt.

På ett litet café i Stockholm city med immiga rutor berättar Malin Dahlström lyriskt om den lite knöliga vägen till Austin, Texas. Resan gjorde hon tillsammans med bandkollegan Gustaf Karlöf, för att skriva ny musik för deras gemensamma projekt Niki & The Dove. En resa som Malin Dahlström beviljats stipendium från Konstnärsnämnden för att göra – och som gav resultat.

Annons
Annons
Annons