Här är världens reaktioner på Blatters seger

Reaktionerna på Sepp Blatts seger i Fifa-valet är splittrade världen över. SvD har samlat några av synpunkterna.
För om de europeiska reaktionerna på Sepp Blatters seger i Fifa-valet huvudsakligen var negativa, fanns det de som applåderade på annat håll. Det är lätt att glömma bort att Fifa-familjen består av 209 medlemsländer och att Europa bara har 54 röster.

Under strecket
Publicerad
Annons

ANC:s generalsekreterare i Sydafrika, Gwede Mantashe, säger till sajten SABC apropå granskningen av Fifa att han inte vill minnas VM-turneringen i Sydafrika 2010 på grund av mutor. ”Intryck och fakta är inte samma sak. Folk vill dra Sydafrika i smutsen, jag är inte en av dem”, säger Gwede Mantashe apropå anklagelserna om att Sydafrika mutade sig till VM-turneringen. Något som anförts i den stora utredningen som USA:s justitiedepartement och FBI dragit igång.

I Australiens ansedda tidning, The Age, säger landets ordförande i Fotbollförbundet, Frank Lowy, att man skilt sig från de 46 övriga medlemmarna i Asiens förbund genom att rösta för Sepp Blatters utmanare Prince Ali bin Hussein.
”Men nu måste vi acceptera demokratin och göra det bästa för att Fifa ska fungera bättre i framtiden”, säger Lowy till The Age.
Han tillägger dock att den utredning som dragit igång rör upp sår från då Australien förlorade i kampen om att arrangera VM 2022, som gick till Qatar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons