Nielsen om SVT-dramat: "Extremt originellt"

Connie Nielsen har en lång Hollywoodkarriär bakom sig – med SVT-aktuella serien "Liberty" gör hon comeback hemma i Danmark. Arkivbild.
Connie Nielsen har en lång Hollywoodkarriär bakom sig – med SVT-aktuella serien "Liberty" gör hon comeback hemma i Danmark. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Connie Nielsen återvänder till Danmark för första gången på 14 år. För även om miniserien "Liberty" utspelas i Tanzania bygger den på en av den moderna danska litteraturens mest hyllade verk.

– Den handlar ju om vad som händer när dansk kultur kommer ut i världen och vad som händer med människor när de konfronteras med sig egen arrogans, säger Nielsen till TT.

Under strecket
TT TT
Publicerad
Connie Nielsen som Katrina i en scen ur SVT-aktuella serien "Liberty". Pressbild.

Connie Nielsen som Katrina i en scen ur SVT-aktuella serien "Liberty". Pressbild.

Foto: Aske Foss/DR
Annons

”Liberty”, som regisserats av svenske Mikael Marcimain, bygger på en bok av den danske författaren Jakob Ejersbo. Han skrev tre böcker om Afrika, varav ”Liberty” är den tredje och sista, innan han bara 40 år gammal gick bort i cancer 2008. Böckerna har hyllats inte minst i Danmark och har bland annat setts som en motvikt till de koloniala inslagen i Karen Blixens författarskap.

”Liberty” utspelas på 1980-talet bland biståndsarbetare och företagare i Tanzania. I rollistan återfinns, förutom Hollywoodstjärnan Connie Nielsen, bland andra Magnus Krepper, Sofie Gråbøl och Carsten Bjørnlund.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons