Annons

”Ni har missuppfattat tjänstepensionsförslaget”

Frans Lindelöw och Tua Holgersson.
Frans Lindelöw och Tua Holgersson. Foto: Pressbilder

Regeringen bör gå vidare med det förslag om reglering av tjänstepensionen som ligger på bordet och inte låta sig influeras av PTK, partsbolagens och Svenskt Näringslivs påverkansarbete. Det skriver Frans Lindelöw, Skandia, och Tua Holgersson, Länsförsäkringar Fondliv, i en replik.

Under strecket
Publicerad

Debattörerna från Svenskt Näringsliv och PTK tycks ha missuppfattat regeringens förslag i viktiga delar när de på debattplats kritiserar regeringen för att reglera sönder tjänstepensionen. Artikeln är ytterligare ett inspel i den senaste tidens debatt mot regeringens förslag om reglering av tjänstepensionsföretag. Svenskt Näringsliv har gjort gemensam sak med fackliga organisationer och pensionsbolagen som ägs av arbetsmarknadens parter för att skjuta förslaget i sank.

Svenskt Näringsliv och PTK argumenterar för att lagförslaget skulle leda till lägre, dyrare och mindre trygga pensioner. Argumentationen går ut på att regeringen skulle ha valt att bryta mot EU:s regler och bortsett från den svenska partsmodellens styrka. Det stämmer inte. De nationella tilläggen är både rimliga och legitima krav att ställa på bolag som ska garantera en betydande del av svenska folkets framtida pensioner. Beklagligt nog har Svenskt Näringsliv, PTK, LO och partsbolagen missuppfattat regeringens förslag i viktiga delar.

Annons
Annons
Annons