Annons

NFL-protesterna fortsätter – och sprids

Inför WNBA-finalens andra match mellan Los Angeles Sparks och Minnesota Lynx, natten till onsdag, lämnade Sparks-spelarna planen och stannade i omklädningsrummet medan nationalsången spelades. Basketspelarna fick motta en hel del burop för aktionen som är menad att stötta NFL-spelarna som har fått utstå tung kritik från USA:s president Donald Trump de senaste dagarna.
Inför WNBA-finalens andra match mellan Los Angeles Sparks och Minnesota Lynx, natten till onsdag, lämnade Sparks-spelarna planen och stannade i omklädningsrummet medan nationalsången spelades. Basketspelarna fick motta en hel del burop för aktionen som är menad att stötta NFL-spelarna som har fått utstå tung kritik från USA:s president Donald Trump de senaste dagarna. Foto: Jim Mone/AP/TT

Donald Trump vill att NFL inför en regel mot att spelare knäböjer under nationalsången. NFL verkar bry sig allt mindre.

– Han utövar sin rätt till yttrandefrihet, och jag utövar min rätt att inte bry mig, säger ligans talesperson Joe Lockhart.

Samtidigt verkar protesterna spridas till allt fler idrotter.

Under strecket
TT-AP
Publicerad

Trots det massiva motståndet från NFL självt, fortsatte USA:s president på tisdagen, för femte dagen i rad, att lyfta sina åsikter om landets högstaliga i amerikansk fotboll.

"NFL har en massa olika regler och riktlinjer. Den enda utvägen för dem är att införa en regel om att man inte ska få knäböja under nationalsången!", skrev Donald Trump på Twitter.

Annons
Annons
Annons