New York drabbas av ny storm

Först drabbades New York och östra USA av stormen Sandy – nu tvingas samma människor utstå ännu en av naturens prövningar. En ny storm med snö och isande vindar drog igår in över östkusten med strömavbrott, inställda flyg och översvämningar som följd. ”Det är som uppföljaren till en skräckfilm”, säger en boende i Queens.

Under strecket
Publicerad
Nytt oväder i USA.

Nytt oväder i USA.

Foto: ANDREW BURTON/REUTERS
Det nya ovädret, som väntas pågå ett dygn och bli betydligt mildare än stormen Sandy.

Det nya ovädret, som väntas pågå ett dygn och bli betydligt mildare än stormen Sandy.

Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS
EDUARDO MUNOZ/REUTERS
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS
CRAIG RUTTLE/AP
Foto: CRAIG RUTTLE/AP
Annons

De boende i New York och New Jersey har inte ens hunnit hämta sig från stormen Sandys verkningar innan en ny storm dragit in. Och även om den här stormen – som inte fått något namn av myndigheterna men av tv-kanalen The Weather Channel kallas Athena – inte på långa vägar är lika kraftig har konsekvenserna blivit stora.

Samma människor som tvingades leva utan elektricitet efter Sandy är nu återigen strömlösa, rapporterar amerikanska tidningar. Redan innan den nya stormen saknade fortfarande hundratusentals människor el – nu gör träd som fallit över elledningar att ännu fler tvingas leva utan värme och ljus. The Long Island Power Authority rapporterade att de 184 000 kunder som fortfarande var strömlösa efter Sandy nu ökat till 199 000 och Publice Service Electric and Gas i New Jersey att antalet kunder utan el ökat från 151 000 till 240 000 efter den nya stormen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons