Fear street part 1: 1994Netflix slarvar bort starten på rysmysig skräcktrilogi

En mördare terroriserar staden Shadyside.
En mördare terroriserar staden Shadyside. Foto: Netflix

Med ”Stranger things”-fansen som målgrupp lanseras nya skräcktrilogin ”Fear street”. Men redan i den första delen tar energin snabbt slut.

Under strecket
Publicerad
Snarare än en slutspurt bjuder ”Fear street part 1” på en avslutande långpromenad.

Snarare än en slutspurt bjuder ”Fear street part 1” på en avslutande långpromenad.

Foto: Netflix
Annons

AOL:s chattrum, Garbage-dängan ”Only happy when it rains”, amerikansk fotboll och maskerade mördare. Med cd-walkmanen laddad med 1990-talets populärkultur transporterar ”Fear street part 1: 1994” en till ett sömnigt villaförorts-USA år – just det – 1994, strax innan ”Scream” gjorde slaskfilm så ironiskt blinkande att den utvecklade tröttsamma tics.

Berättelsen följer ett lagom blandat outsidergäng i passande namngivna Shadyside, socialt belägen i skuggan av den snobbiga grannstaden Sunnyvale. Skuggfolket brottas med en mörk historia: genom åren har helt vanliga människor fått fnatt och blivit lika massmordsbenägna som Michael Myers och Jason Voorhees. Nu senast, skildrat i inledningsscenen, gick en dödskallemaskklädd tonåring loss i en shoppinggalleria. En tragedi som river upp rötterna till en förbannelse med kopplingar till 1600-talets häxprocesser.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons