Netflix segertåg fortsätter

Netflix fortsätter sitt segertåg med att lägga till tre miljoner kunder under första kvartalet 2013, enligt deras kvartalsrapport som presenterades igår kväll. Aktien steg 25 procent i efterhandeln, vilket gör den till den aktien mest bäst utveckling i år på S&P-börsen.

Under strecket
Publicerad
netflix

netflix

Foto: PAUL SAKUMA
Annons

Det är på hemmamarknaden som Netflix växer mest med två miljoner nya användare, medan resten av världen stod för en miljon nya kunder. Tillväxten i USA gör att Netflix nu har 29,2 miljoner användare, en halv miljon fler än sin största konkurrent HBO. Då ska man dock ta i beräkning att HBO:s siffror är från december 2012, men det är enligt affärssidan
Quartz inte troligt att HBO växer speciellt mycket under första kvartalet. HBO traditionellt sett haft svårt att få kunder till sin streamingtjänst eftersom den säljs tillsammans med deras ordinarie kabeltv-utbud.

Utanför USA är dock scenariot tvärtom, där HBO har en stor ledning över Netflix i kunder som använder streamingtjänster. Än så länge är det bara utanför USA som kunder erbjuds att bara använda HBO:s internettjänst HBO Go, men Time Warner har börjat ge indikationer på att tjänsten snart ska vara tillgänglig på liknande vis i USA.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons