The promNetflix-musikal som inte skäms för sig alls

Rannells, Corden, Streep och Kidman i ”The prom”.
Rannells, Corden, Streep och Kidman i ”The prom”. Foto: Netflix

Gymnasietjejen Emma får inte gå på avslutningsbal med sin flickvän. Då rycker ett gäng avdankade Broadwaystjärnor ut för att hjälpa. ”The prom” är ett kitschigt och färgsprakande sång- och dansparty.

Under strecket
Publicerad
Emma (Jo Ellen Pellman, t h) blir inte mycket mer än en Drew Barrymore-lookalike i marginalen.

Emma (Jo Ellen Pellman, t h) blir inte mycket mer än en Drew Barrymore-lookalike i marginalen.

Foto: Netflix
Annons

För tio år sedan blev en gymnasieelev i Fulton, Mississippi, nekad att gå på skolbalen. Anledningen? Hon ville bära smoking, inte klänning, och hon ville gå dit med sin flickvän. Den historien ligger till grund för Matthew Sklars och Chad Beguelins musikal ”The prom”, en Broadway-hit som nu blivit film i regi av Ryan Murphy, för det är väl klart att den har – den här av mixen av sångnummer, kitschglamour och hbtq+-aktivism är så mycket hans signum att det faktiskt är konstigt att han inte kom på idén först.

I Murphys version är spelplatsen en håla i Indiana där gymnasietjejen Emma (Jo Ellen Pellman) försöker förmå stans hyperkonservativa föräldraförening att låta henne gå på balen trots att hon gillar tjejer. På sin sida har hon skolans välvillige rektor och sin flickvän, pikant nog dottern till föräldraföreningens ordförande, men det räcker inte, för skolbaler är till för heterosexuella, så det så. När historien sprids på sociala medier får fyra avdankade Broadway-skådespelare (Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden och Andrew Rannells) nys om saken och bestämmer sig för att dra till Indiana och hjälpa till. Egentligen inte så mycket för Emmas skull som för den fina publicitet det skulle ge dem själva.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons