Netflix dyrast i Danmark och Sverige

Netflix är mer prisvärt i vissa länder än andra. Skandinavien hamnar i botten när kostnaden per film eller tv-program jämförts i 78 länder. Här är skådespelarna i en av bolagets största succéer, House of Cards vid ett evenemang i Los Angeles i oktober.
Netflix är mer prisvärt i vissa länder än andra. Skandinavien hamnar i botten när kostnaden per film eller tv-program jämförts i 78 länder. Här är skådespelarna i en av bolagets största succéer, House of Cards vid ett evenemang i Los Angeles i oktober. Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Kostnaden för strömningstjänsten Netflix är högst i Skandinavien, sett till hur många filmer och tv-serier man får för avgiften. Allra mest betalar danskarna, men även svenskar och norrmän betalar mångdubbelt mer än exempelvis kanadensare.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Analysföretaget Comparitech har jämfört Netflix bibliotek i 78 länder, vägt det mot standardmånadsavgiften och fått fram kostnaden per film eller tv-avsnitt.

Kanske förvånande är det inte i USA det blir mest värde för pengarna, utan i grannlandet Kanada där kunderna har 5 551 filmer och tv-program att välja på. För det betalar de motsvarande 6:90 USA-dollar. Utslaget per titel blir det runt en tiondels cent.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons