Aktieanalys

Daniel Svensson: Net Gaming: Ska imitatören ha så nätt värdering?

Pokersajten Pokerlistings.com är en av de viktigaste tillgångarna för Net Gaming
Pokersajten Pokerlistings.com är en av de viktigaste tillgångarna för Net Gaming

Affiliate-bolaget Net Gaming (10 kr) imiterar det mesta som storebror Catena Media tar sig för. Nu senast genom att också starta upp nya jämförelsesajter för spel på sport, valutor och aktier som komplement till grundaffären inom poker och kasino. Men en sak verkar väldigt svårt att kopiera - kursuppgången.

Medan Catena firat triumfer på börsen har Net Gaming stått runt tian och stampat det senaste året. Och det ser inte ut som dagens delårsrapport förmår ändra detta. Vinstsiffrorna imponerar som vanligt för den här typen av bolag (67 procents ebit-marginal!) men försäljningen är lite matt. Organisk ökning på 10 procent innebär att tillväxten fortsätter att avta kvartal för kvartal.

Börsen verkar inte bry sig så mycket om att Net Gaming håller på att ställa om sina affärer mot intäktsdelning vilket delvis förklarar den svaga försäljningstrenden (återigen ett grepp Catena gjort tidigare). En annan delförklaring är att pokersidan är relativt stor i bolaget – men svag. Det finns ändå hopp om bättre tillväxt framöver.

Ledningen lyfter fram möjligheterna man har i USA. Den tunga pjäsen i Net Gaming är Maltabolaget Highlight Media som är en veteran inom gambling-affiliation. Bolaget var stort under pokerboomen – även i USA. Därtill finns en affär inom bolån som är mestadels amerikansk. Detta gör att Net Gaming har relativt mycket intäkter från USA redan idag och anser sig vara väl förberedda när nätspel börjar tillåtas i olika delstater.

Börsplus har varit en smula svag för Net Gaming-aktien vilket i backspegeln ter sig onödigt tillkrånglat. Varför inte bara köpa marknadsledaren Catena Media som rätt tydligt är det bättre bolaget? För tillfället är prisskillnaden mellan aktierna en anledning. Net Gaming värderas klart lägre och aktien har bra potential till en måttfull multipel som EV/Ebit 10 även om man skissar in en rejäl marginalpress i det långa loppet.

Aktien borde ha bra förutsättningar det närmaste året. Tillväxttrenden bör vända till det bättre. Samtidigt är det stora överhänget aktier från finansieringen av Highlight-affären snart borta. Detta satte ett säljtryck på aktien.

Börsplus köper en post till vår portfölj.

___________________________

  • Läs mer om Net Gaming och Catena Media i Börsplus Analysarkiv.

Updates är SvD Börsplus format för korta kommentarer. Mejla oss gärna på borsplus@svd.se om du har förslag eller frågor.

Läs även

Pokersajten Pokerlistings.com är en av de viktigaste tillgångarna för Net Gaming

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X