Annons

Nejsägarna är bortskämda

Under strecket
Publicerad

SERGELS TORG
Beslutsamma, sida vid sida på Café Muttern satt i går kristdemokraternas Göran Hägglund, sossarnas ja-general Anders Sundström, m-diton Gunilla Carlsson och Johan Pehrsson (fp). Akta er, vad många debatter denna jakvartett hoppas kunna tvinga ut nejsägarna i. Frustrationen över att nejprofilerna hittills har vägrat diskutera följderna för Sverige vid ett nej gick inte att ta fel på. Därför utmanas nu nejsägarna på en landsomfattande debattrunda. Den lär behövas. I gårdagens TT-Sifo leder fortfarande nejisarna stort med 48 procent mot 35. Men notera samtidigt att s-väljarna har börjat röra på sig. Andelen ja-röstare har ökat den senaste veckan med 6 procentenheter till 35 procent. Inte bara det, fler sossar säger att de är osäkra. Lovande.

För att inte tala om hur osäkerheten skulle sprida sig om någon respekterad ledargestalt vågade läxa upp dem som hukar
i eurofrågan. Alla de latoxar som inte vill eller orkar ta till sig att människorna i de forna kommunistländerna jublar över att nästa år bli insläppta i EU-värmen med sikte på att delta i den gemensamma valutaunionen.
Den 19 augusti släpps Carl Bildts nya bok Uppdrag Europa. Samma dag tar han klivet in valrörelsen, skriver han i sitt veckobrev från i går. Får man önska att Carl Bildt, gärna tillsammans med Anna Lindh, ger sig ut på en omfattande uppfostringsresa som får nej- och njasägarna att skämmas.

Annons
Annons
Annons