Annons

Neil Tennant: ”Jag är så trött på mitt hemland”

På den kommande turnén kommer Pet Shop Boys att uteslutande spela sina hits och blicka bakåt på ett annat sätt än tidigare. Arkivbild.
På den kommande turnén kommer Pet Shop Boys att uteslutande spela sina hits och blicka bakåt på ett annat sätt än tidigare. Arkivbild. Foto: Eduardo Verdugo/AP

Londonduon Pet Shop Boys har flyttat till Berlin – både fysiskt och musikaliskt. Trötta på sitt hemland har Neil Tennant och Chris Lowe låtit Berlin färga både ljud och texter på sitt nya album "Hot spot".

Under strecket
Erika Josefsson / TT
Publicerad

Den 17 juni kommer Pet Shop Boys till Globen, Stockholm, under duons kommande greatest hits-turné. Pressbild.

Foto: Phil Fisk

Även om de fortfarande bor i London köpte de för ungefär tio år sedan en lägenhet i Berlin. De åker dit för att skriva och dansar åtminstone ibland på techno-klubben Berghain, alltid på dagtid.

– Berlin är så olikt London, mycket mer utspritt och livstempot är långsammare. Det är fascinerande bara att gå runt, det finns ett klubbliv som vi brukade delta mer i än vad vi gör nu kanske, men det är en stad som liknar elektronisk musik. Det har varit ett bra ställe att skriva på, säger Neil Tennant, duons huvudsaklige sångare och textförfattare.

Annons
Annons
Annons