Annons
Recension

Ne-YoNe-Yo - en utmärkt förvaltare av Michael Jackson-arvet

Till och med hatten sitter som på Micheal Jackson. Ne-Yo är en utmärkt förvaltare av ett stolt amerikanskt soularv i allmänhet och Michael Jackson-arvet i synnerhet, skriver Dan Backman.
Till och med hatten sitter som på Micheal Jackson. Ne-Yo är en utmärkt förvaltare av ett stolt amerikanskt soularv i allmänhet och Michael Jackson-arvet i synnerhet, skriver Dan Backman. Foto: LUDVIG HOLTENÄS/ROCKFOTO
Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

”Ni vet väl att Michael Jackson är en av mina stora inspirationskällor”, säger Ne-Yo och låter kompbandet sväva ut i ett kort Jackson-medley. Jodå, det har vi förstått. Soulkungen är närmast något av en röd tråd när den amerikanske låtskrivaren, producenten, dansaren och sångaren Ne-Yo gör sin enda Sverigekonsert i Baltiska hallen i Malmö, föregången av ett gäng uppvärmande rappare.

29-årige Schaffer Chimere Smith, som han egentligen heter, inte bara sjunger och dansar som Jackson, han har även en svart handske (inte vit, det hade känts fel) på ena handen. Det hade kunnat vara problematiskt, men Ne-Yo är så bra på att förvalta, och i viss mån utveckla, arvet efter Jackson att det inte stör.

Annons
Annons
Annons