NCC-chefen vädjar till politiker: satsa på järnvägen nu!

Ett spretigt valresultat med än så länge oklar regeringsbildning skapar osäkerhet för byggbranschen. Peter Wågström, koncernchef i NCC, adresserar däremot ett tydligt krav till de politiker som till slut kommer att diktera villkoren. ”Vi måste få tågtrafiken att fungera och bygga ut järnvägskapaciteten.”

Under strecket
Publicerad
Peter Wågström, koncernchef NCC.

Peter Wågström, koncernchef NCC.

Foto: HÅKAN LINDGREN
Annons

NCC är en av de tongivande bostadsbyggarna i landet vid sidan av bland andra Skanska, JM och Peab. Det börsnoterade bolaget är också en viktig aktör på anläggningssidan. Koncernchefen Peter Wågström betonar i en intervju med SvD Näringsliv att den spårbundna trafiken i landet måste fungera betydligt bättre än vad den gör i dag. Särskilt järnvägen har blivit eftersatt, anser NCC-chefen.

– Järnvägen är ett trafikslag som sväljer väldigt mycket människor och på ett smidigt sätt. Det handlar samtidigt om väldigt stora investeringskostnader och det gäller att välja rätt när man satsar här. Spårbunden trafik måste fungera bättre än vad det gör i dag. Den behöver både byggas ut, ske nya dragningar och inte minst måste underhållet skötas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons