NCC bygger om Beridarebanan Sagax köper lager i Jönköpings län Wihlborgs köper kontor i Malmö Ica säljer till Kungsleden

Under strecket
Publicerad
Annons

NCC ska utföra om- och nybyggnad av Beridarebanan 13 i Stockholm. Uppdragsgivare är Ramsbury AB och ordervärdet beräknas till 293 miljoner kronor. Kvarteret, som ligger på Norrmalm i centrala Stockholm, byggs om med fler kontor och butiker. Det nya kvarteret kommer att bestå av tre nya hus runt en glasövertäckt ljusgård.
Sagax köper fyra lager- och industrifastigheter med 50 000 kvm uthyrningsbar area. Fastigheterna ligger i Jönköpings och Kronobergs län och är uthyrda på tioåriga avtal. Efter transaktionen räknar Sagax med att det löpande resultatet före skatt ökar med drygt 7 miljoner kronor per år, eller motsvarande 0:65 kronor per aktie.
Wihlborgs köper tre fastigheter i Malmö och Lund från Whitehall för 125 miljoner kronor. Fastigheterna i Lund består av två kontorsbyggnader på 4 000 kvadratmeter och ett utvecklingsprojekt. Fastigheten i Malmö innehåller drygt 2 000 kvadratmeter kontor.

Kungsleden köper 27 fastigheter från Ica för 580 miljoner. Fastigheterna innehåller främst Ica Supermarket- och
Ica Kvantumbutiker. Den sammanlagda ytan är drygt 57 000 kvm med hyresvärde på strax under 56 miljoner kronor. I samband med affären skriver Ica hyreskontrakt på alla fastigheter med en genomsnittlig kontraktslängd på åtta år.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons