Annons

Tove Lifvendahl:Nazister ska ses som terrorister

Ett antal organisationer manifesterade på måndagsmorgonen mot att Nordiska Motståndsrörelsen deltar i Almedalsveckan. Manifestationen var i form av en remake av Stanislaw Muchas bild på skor tillhörande de som mördades i Auschwitz-Birkenau 1940-1945.
Ett antal organisationer manifesterade på måndagsmorgonen mot att Nordiska Motståndsrörelsen deltar i Almedalsveckan. Manifestationen var i form av en remake av Stanislaw Muchas bild på skor tillhörande de som mördades i Auschwitz-Birkenau 1940-1945. Foto: Janerik Henriksson/TT
Under strecket
Publicerad

För några veckor sedan sade Säpochefen Anders Thornberg till TT att det finns ”tusentals våldsbejakande extremister i Sverige”, i enorm ökning de senaste åren. ”Vi har aldrig sett något liknande i den omfattningen förut”.

Nu specificerar han: 3 000 våldsbejakande extremister beräknas finnas i Sverige, varav 2 000 av dem är islamistiska extremister. Cirka 600-700 kommer ur vit makt-miljön och vänsterextrema autonoma rörelser. Att jämföra med de totalt 200 våldsbejakande extremister Säpo hade i sin bok år 2010.

Annons
Annons
Annons