Annons
X
Annons
X

Nazister i våldsamt upplopp i Stockholm

Stor polisinsats när demonstranter från nazistiska Svenska motståndsrörelsen tågade på Södermalm på lördagen.

Av SvD
Foto: Läsarbild

Gruppen misstänks av polisen för våldsamt upplopp på Medborgarplatsen.

Ett fyrtiotal personer hade vid 13-tiden samlats på Östermalm för en icke tillståndsgiven demonstration, berättar polisen. De bar plakat, banderoller och flaggor när de tågade mot Medborgarplatsen på södermalm.

– Vi eskorterade sammankomsten och det gick lugnt till hela vägen, men när de skulle ställa upp sig på Medborgarplatsen började de rusa mot polisen, säger Eva Nilsson kommunikatör vid Stockholmspolisen.

Annons
X

Varför demonstranterna agerade på det sättet kan polisen inte svara på.

En av demonstranterna ska ha behövt uppsöka sjukvård – och just nu pågår transport av samtliga misstänkta till polisstationen för förhör.

– Just nu är det väldigt lugnt och polisen håller på att transportera iväg de gripna till polisstationen. Men jag vet inte om alla har gripits än, säger Eva Nilsson vid 16.00-tiden.

Polisens avspärrningar kring Medborgarplatsen i Stockholm då ett 40-tal nazister från Svenska motståndsrörelsen frihetsberövades under lördagen vid en demonstration. Foto: Jessica Gow/TT
Foto: Läsarbild
Annons
Foto: Läsarbild Bild 1 av 3

Polisens avspärrningar kring Medborgarplatsen i Stockholm då ett 40-tal nazister från Svenska motståndsrörelsen frihetsberövades under lördagen vid en demonstration.

Foto: Jessica Gow/TT Bild 2 av 3
Foto: Läsarbild Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X