Annons

Naturnära mitt i stan

Nästa år öppnar Oaxens krögarpar en ny restaurang, men de har redan tjuvstartat med speceributiken Oaxen skafferi vid Mariatorget.

Under strecket
Publicerad

Tillsammans med Magnus Ek har Agneta Green förvandlat den gamla Comviqbutiken vid Mariatorget till ett Mekka för alla som gillar närproducerat.

Foto: THERESE JAHNSONBild 1 av 4
Foto: THERESE JAHNSONBild 2 av 4

Macka med confiterad gris.

Foto: THERESE JAHNSONBild 3 av 4
Foto: THERESE JAHNSONBild 4 av 4

Vårsolen värmer Mariatorget och strålarna letar sig även in i Oaxens lilla butik i hörnet till Hornsgatan. Johan Eriksson, en av de anställda som följt med från skärgårdskrogen Oaxen, förbereder dagens kommers och fyller disken med vildsvinstek, varmrökt sidfläsk och örtspäck. Den lufttorkade skinkan från Nibble får ta plats bredvid korvarna på den glänsande krokställningen högt upp på den gröna kakelväggen.

Här säljs korv och andra delikatesser från närbelägna gårdar och odlingar, som portvinskokta lökar, ekologisk salvia och hängmörad entrecôte från Stafsunds gård.

Annons
Annons
Annons