Annons

Nattugglan häckar på topp

Högt upp under Vasastans takåsar har en av Stockholms mesta nattugglor sitt bo. Följ med hem till samlaren, mångsysslaren och klubbprofilen Micke Becker.

Under strecket
Publicerad

”Jag är en riktig ekorre, samlar på allt”, säger klubbprofilen och mångsysslaren Micke Becker.

Foto: EMMA MATTSSON

Väggarna är tapetserade med heltäckningsmatta. I alla rum kan man se på film, till och med i köket. Art déco-målningen över sängen har Micke köpt i en antikaffär. Alla lampor i sovrummet är från Louis Poulsen.

Foto: EMMA MATTSSON

Köket är specialritat i corian. Alla vitvaror kommer från Miele. Fläkten höjs och sänks automatiskt.

Foto: EMMA MATTSSON

Fåtöljerna och bordet har Micke köpt och transporterat hem från Bali. Soffgruppen är designad av Andreea Björnsson. Bokhyllan har Micke ritat själv.

Foto: EMMA MATTSSON

Trappan leder till ett litet gästrum. Den svarta väggen består av stora sjok av målat glas. Akvariet högst upp är en installation av Akvarieleasing. Fiskarna sover om dagen och är vakna om natten, precis som Micke. Masken på väggen kommer från London W8.

Foto: EMMA MATTSSON

Fågeln är en klenod som en gång stod vid trappan på Sturekompaniet. När stället skulle renoveras fick Micke välja en sak, då tog han fågeln.

Foto: EMMA MATTSSON

Ett citat från poeten Göran Troell.

Foto: EMMA MATTSSON

Matsalsmöbeln är specialtillverkad på Bali och mattorna inropade på auktion. Micke har också lagt mycket möda på ljuset i våningen.

Foto: EMMA MATTSSON

Tillsammans med byggbolaget ritade Micke om vindsvåningen. Väggar revs och i fönsternischerna sattes spegelglas för att få in mer ljus. Tavlorna är från Bali.

Foto: EMMA MATTSSON

Micke Becker, 52 år, i en vindsvåning på 120 kvadrat han själv ritat. Kök och vardagsrum går i ett, sovrum och gästrum ligger på det övre planet. Han driver bland annat nyöppnade nattklubben Lola på Wallmans salonger

Foto: EMMA MATTSSON
Foto: EMMA MATTSSON
Foto: EMMA MATTSSON

Det första man möter när man kliver över tröskeln till Micke Beckers vindsvåning är hyllor fulla av solglasögon. Ovanför hänger olika hattar och kring halsen på en gigantisk träfågel sjalar och halsband.

– Jag är en riktig ekorre, samlar på allt. Det finns inte en sak i det här hemmet som jag inte tycker om och som inte har en historia, säger Micke Becker.

Annons
Annons
Annons