Annons

Nattugglan häckar på topp

Högt upp under Vasastans takåsar har en av Stockholms mesta nattugglor sitt bo. Följ med hem till samlaren, mångsysslaren och klubbprofilen Micke Becker.

Under strecket
Publicerad

Det första man möter när man kliver över tröskeln till Micke Beckers vindsvåning är hyllor fulla av solglasögon. Ovanför hänger olika hattar och kring halsen på en gigantisk träfågel sjalar och halsband.

– Jag är en riktig ekorre, samlar på allt. Det finns inte en sak i det här hemmet som jag inte tycker om och som inte har en historia, säger Micke Becker.

”Jag är en riktig ekorre, samlar på allt”, säger klubbprofilen och mångsysslaren Micke Becker.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 1 av 12

Väggarna är tapetserade med heltäckningsmatta. I alla rum kan man se på film, till och med i köket. Art déco-målningen över sängen har Micke köpt i en antikaffär. Alla lampor i sovrummet är från Louis Poulsen.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 2 av 12

Köket är specialritat i corian. Alla vitvaror kommer från Miele. Fläkten höjs och sänks automatiskt.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 3 av 12

Fåtöljerna och bordet har Micke köpt och transporterat hem från Bali. Soffgruppen är designad av Andreea Björnsson. Bokhyllan har Micke ritat själv.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 4 av 12

Trappan leder till ett litet gästrum. Den svarta väggen består av stora sjok av målat glas. Akvariet högst upp är en installation av Akvarieleasing. Fiskarna sover om dagen och är vakna om natten, precis som Micke. Masken på väggen kommer från London W8.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 5 av 12

Fågeln är en klenod som en gång stod vid trappan på Sturekompaniet. När stället skulle renoveras fick Micke välja en sak, då tog han fågeln.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 6 av 12

Ett citat från poeten Göran Troell.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 7 av 12

Matsalsmöbeln är specialtillverkad på Bali och mattorna inropade på auktion. Micke har också lagt mycket möda på ljuset i våningen.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 8 av 12

Tillsammans med byggbolaget ritade Micke om vindsvåningen. Väggar revs och i fönsternischerna sattes spegelglas för att få in mer ljus. Tavlorna är från Bali.

Foto: EMMA MATTSSON Bild 9 av 12

Micke Becker, 52 år, i en vindsvåning på 120 kvadrat han själv ritat. Kök och vardagsrum går i ett, sovrum och gästrum ligger på det övre planet. Han driver bland annat nyöppnade nattklubben Lola på Wallmans salonger

Foto: EMMA MATTSSON Bild 10 av 12
Foto: EMMA MATTSSON Bild 11 av 12
Foto: EMMA MATTSSON Bild 12 av 12
Annons
Annons
Annons