X
Annons
X

Nattis en självklarhet för modern välfärd

Barnomsorg på obekväm arbetstid är en reform som möjliggör för fler människor att kunna ta ett jobb. Därför kommer samtliga socialdemokratiskt styrda kommuner i Stockholms län att senast nästa år erbjuda barnomsorg på obekväm tid, skriver socialdemokratiska företrädare för Sigtuna, Södertälje, Sundbyberg, Botkyrka och Nynäshamn.

Det moderna samhället stannar aldrig. Dygnet runt på alla årets dagar arbetar människor över hela Sverige med att leverera den välfärd som många av oss tar för givet. Det handlar om personal inom vården, industrin, restaurangbranschen och omsorgen. Inte minst i storstadsregionerna har en ökad tillgänglighet blivit ett krav och en förutsättning för att samhället skall kunna fungera.

Men för att vi skall kunna ställa krav på att den här servicen skall finnas så måste vi också ge förutsättningar för att de människor som arbetar i dessa yrken skall kunna få ihop sin vardag. En modern välfärd kan inte utgå ifrån att människor jobbar 9–17 vardagar, utan välfärden måste anpassas utifrån de behov som finns i det samhälle som vi lever i.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X