Nato upprättar kommandocentraler

USA:s utrikesminister John Kerry är i Ukraina för samtal om konflikten i landet. Samtidigt meddelar Frankrikes Hollande och Tysklands Merkel att de reser till den ukrainska huvudstaden, i en upptrappad diplomatisk offensiv. Parallellt med besöket väntas Nato ta beslut om att upprätta små kommandocentraler som är beredda att agera vid eventuella hot från Ryssland.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Kerrys besök i huvudstaden Kiev framhålls som en stark signal om USA:s stöd för den ukrainska regeringen, som i landets östra delar strider mot proryska separatistrebeller. Visiten följer även växande internationell oro över kriget som kraftigt eskalerat och pressen växer att få till ett slut på striderna, som enligt nyhetsbyrån AFP krävt 5 100 dödsoffer under de senaste nio månaderna, varav hundratals civila.

– Han kommer att försöka stödja de ukrainska försöken att återgå till riktiga förhandlingar... och kommer att erbjuda allt USA-stöd till ett diplomatiskt ramverk som kan lyckas, säger en högt uppsatt tjänsteman vid USA:s utrikesdepartement till nyhetsbyrån Reuters.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons