Annons
X
Annons
X

Nästa steg är t-bana till Nya Karolinska

Under valrörelsen drev Centerpartiet frågan om tunnelbana till Nacka, nu infrias vårt vallöfte. Nästa steg är att bygga ut t-banan i Stockholm till Nya Karolinska och Hagastaden, skriver Anna C Nilsson, kommunalråd i Solna.

Stockholms t-bana ska byggas ut, i ett första skede från Kungsträdgården till Nacka.
Stockholms t-bana ska byggas ut, i ett första skede från Kungsträdgården till Nacka.

BRÄNNPUNKT | STOCKHOLM

Jag hoppas att vi så småningom också kan infria detta vallöfte genom att få med oss våra allianskollegor.
Anna C Nilsson

I dag presenterar Alliansen i Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Nacka kommun och Värmdö kommun en överenskommelse att inleda en förstudie av en förlängning av tunnelbanans blå linje från Kungsträdgården via Södermalm och Hammarby sjöstad till Nacka. Precis den sträckning som Centerpartiet gick till val på 2010. För oss Solnabor betyder det här väldigt mycket då många av oss är beroende av en utbyggd tunnelbana. Detta är en stor seger även för oss centerpartister i Solna.

Vi välkomnar att de övriga allianspartierna FP, M och KD nu följer Centerpartiets trafikpolitiska strategi. Min önskan är nu att en fortsättning följer och att vi kan komma till skott med en utbyggnad även till Nya Karolinska vidare till Mörby Centrum och Arninge. Behovet av tunnelbana till Nya Karolinska och Hagastaden som blir både Solnas och Stockholms tätast byggda stadsdel är enormt stort. Ska man klara transportbehoven där är tunnelbana en nödvändighet.

Annons
X

För nästan exakt ett år sedan skrev min kommunalrådskollega Anders Ekegren (FP) i DN debatt om behovet av att Stockholmsregionen måste kunna växa infrastrukturmässigt. Då fanns inte ett ord om att tunnelbana är vägen framåt. Ekegren gjorde emellertid en kovändning redan i december 2011 då han i sin blogg förklarade att tunnelbaneutbyggnad är bäst på lång sikt. Min företrädare Magnus Andersson (C) har varit tydlig i frågan kring utbyggnad av tunnelbana och nu välkomnar jag att Ekegren förstått poängen som Andersson pekat på så länge. Vi i Solnacentern hade vår ståndpunkt klar redan 2010 och gick till val på en utbyggd tunnelbanegren till Nya Karolinska och Hagastaden.

Jag hoppas att vi så småningom också kan infria detta vallöfte genom att få med oss våra allianskollegor på samma sätt som Miljölandstingsrådet Gustav Andersson (C) och Stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C) lyckats med.

Precis som Nacka är Solna inne i en mycket expansiv period där många arbetstillfällen skapas. Vi ser utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka som ett utmärkt tillfälle att koppla samman kommunikationsmöjligheterna på ett trafiksmart och miljömässigt hållbart sätt. Vi skapar framtidens Stockholms region och därigenom också möjligheter för våra medborgare.

ANNA C NILSSON (C)

kommunalråd Solna

LÄS OCKSÅ:
Tunnelbanan byggs ut till Nacka

Annons
Annons
X

Stockholms t-bana ska byggas ut, i ett första skede från Kungsträdgården till Nacka.

Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X