X
Annons
X
Recension

Yuc! ”Nästa gång stannar vi i baren”

Krogguiden tycker att Yuc! en glad nykomling på den svenska kroghimlen. Drinklistan är spännande och maten god men bardelen känns mer lockande än den lugnare matsalen.

En mix mellan det peruanska och det mexikanska köket bjuder Yuc på. Foto: Tomas Oneborg SvD

Ska två kök slås ihop, då lär den peruansk-mexikanska smakkombinationen höra till de bästa.
Ceviche, den snabbgravade fisken som också är Perus nationalrätt och – förstås – tacos.
Fräscht möter fett, syrlighet möter styrka.
Yuc!, Odenplans nytillskott med namnet hämtat från Mexikos Yucatanhalvön, är inte den enda krogen som kommit på detta, redan i vintras slog F12-gruppens nya kronjuvel Público upp portarna med just dessa smakinfluenser. Men medan Publico är lite tjusigare, är Yuc den lite mer avslappnade kusinen.

**Vi blir lite spralliga **när vi kliver in på Yuc. I Hawaiiblommiga skjortor vid den stora baren, lokalens naturliga centrum, skakar barpersonalen drinkar och handhackar is så att sprit och flisor skvätter. Allt till lationotoner.

En mix mellan det peruanska och det mexikanska köket bjuder Yuc på.

Foto: Tomas Oneborg SvD Bild 1 av 3

Yuc är uppdelad i en bardel och en matsal.

Foto: Tomas Oneborg SvD Bild 2 av 3

Tacos på Yuc har mjuka skal.

Foto: Tomas Oneborg SvD Bild 3 av 3
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X